Ez a tartalom 862 napja jelent meg, lehetséges, hogy az itt szereplő információk már nem aktuálisak.
Önnek válogatott legfrissebb tartalmainkat személyes kezdőlapján mindig elérheti.

Koronavírus antitest-teszt adózása

2021. 12. 09.

A járványhelyzet jól ismert fejleményei közepette ismételten felmerül a védőoltás- és a koronavírus teszt adómentessége. Ezúttal a védettség másik lehetősége, az antitest-teszt adómentességének kérdésén időzünk el.

A kérdés úgy merült fel, hogy amennyiben egy cég munkatársainak térítésmentesen elvégeztetett egy koronavírus antitest-tesztet, ez ugyanúgy személyi jövedelemadó mentes juttatás, mint a védőoltás és a koronavírus teszt?

2020. november 27-étől változtak az Szja tv. szabályai, adómentes lett a kifizető által biztosított járványügyi szűrővizsgálat juttatása, annak időpontjától függetlenül.
Ez azt jelenti, hogy a kialakult járványhelyzetre tekintettel adómentesnek minősül, ha a kifizető járványügyi szűrővizsgálatot – például koronavírus tesztet – biztosít, vagy annak költségeit megtéríti a magánszemély számára. A megváltozott szabályok alapján akkor sem kell adóköteles jövedelmet megállapítani, ha a koronavírus világjárvány első hullámának időszakában, a veszélyhelyzet megszűnését követően, vagy az azóta eltelt időszakban végeztek szűrővizsgálatot kifizetői finanszírozással.

Adópraxis (2021-12-09)

Adózási Módszertani Szemle + Adópraxis előfizetés megrendelése

Rendelje meg az Adózási Módszertani Szemle és az adopraxis.hu digitális tudástár szolgáltatásunkat!